Bellis resteomelett

Hvilke grønnsaker har du i kjøleskapet ditt? Litt paprika, løk, kokte poteter fra dagen før? Erter i fryseboksen? Sleng det sammen med noen egg og vips så får du en deilig resteomelett med masse næring. Her er det lett å legge til og trekke fra ting barnet liker, eller du kan utfordre til å prøve en «ny» grønnsak.

Hva må du ha i omeletten?

2 egg

1 ss vann

Rester av grønnsaker som kuttes opp i småbiter 

Salt

1 ss olje til steking

Stek eller wok grønnsakene lett i en spiseskje olje. Grønnsaker som potet, sopp og aubergine trekker til seg olje. Tilsett en knivsodd salt.Visp sammen eggene, ha i en spiseskje vann og en knivsodd salt. Hell det over grønnsakene. Løft litt i kantene underveis og stek omeletten på middels varme. Sett på et lokk og la det stå til eggeblandingen har satt seg.La omeletten avkjøle seg og skjær den opp i passende biter. Eller bruk en kakeform til å lage fine omelettfigurer med.

Oppskriftene er utviklet av og godt utprøvd i Fra Hage til Mage sammen med hundrevis av barn!

Din handlekurv