Bellis müsli med blåbær

Det er gøy å lage sin egen müsli. Da kan du ha i litt av hvert. Belli liker å ha i gode nøtter, kanel, mørk sjokolade og tørket frukt. Det er så godt når blåbærene sprekker og smelter over blandingen, det må bare prøves!

Hvis du ikke har alle ingrediensene, går det fint an å sløyfe noe.

Dette kan du ha i blåbærmüslien:

100 g hasselnøtter

50 g mandler

250 g havregryn

75 g solsikkefrø

35 g sesamfrø

125 g friske blåbær

3 ss kokosolje, smør eller rapsolje

1 dl eplejus

1/2 ts salt

1 ts kanel

50 g mørk sjokolade, finhakket

6 ss honning

6 tørkede aprikoser

1 dl kokosmasse

 

Dette trenger du av utstyr:

1 vekt

1 desilitermål

1 spiseskje

1 teskje

1 bolle

2 bakepapir

2 stekebrett

 

Slik gjør du:

Hakk nøttene og ha dem i bollen sammen med frø og kanel. Varm olje eller smør, salt, eplejus og honning i en liten gryte på lav temperatur til honningen smelter. Hell væsken i bollen med nøtter og bland godt. Så fordeler du blandingen tynt over to stekeplater med bakepapir. Ha de friske blåbærene på toppen.

Stek i 2 etasjer på varmluftsovn i 140 g C i 35 minutter. Det er viktig å røre litt underveis i stekingen. (Dette må bare voksne gjøre!) Stek til müslien er sprø og gylden. La den stå og kjøles på brettene. Så blander du i aprikos, sjokolade og kokosmasse.

Vips, så har du en deilig blåbærmüsli. Ha den i en lufttett beholder. Der holder den seg fint i opptil en måned.

Hilsen Belli

Oppskriftene er utviklet av og godt utprøvd i Fra Hage til Mage sammen med hundrevis av barn!

Din handlekurv