Bellis müsli med blåbær
Det er gøy å lage sin egen müsli. Da kan du ha i litt av hvert. Belli liker å ha i gode nøtter, kanel, mørk sjokolade og tørket frukt. Det er så godt når blåbærene sprekker og smelter over blandingen, det må bare prøves!
Hvis du ikke har alle ingrediensene, går det fint an å sløyfe noe.
Dette kan du ha i blåbærmüslien:
100 g hasselnøtter
50 g mandler
250 g havregryn
75 g solsikkefrø
35 g sesamfrø
125 g friske blåbær
3 ss kokosolje, smør eller rapsolje
1 dl eplejus
1/2 ts salt
1 ts kanel
50 g mørk sjokolade, finhakket
6 ss honning
6 tørkede aprikoser
1 dl kokosmasse
Dette trenger du av utstyr:
1 vekt
1 desilitermål
1 spiseskje
1 teskje
1 bolle
2 bakepapir
2 stekebrett
Slik gjør du:
Hakk nøttene og ha dem i bollen sammen med frø og kanel. Varm olje eller smør, salt, eplejus og honning i en liten gryte på lav temperatur til honningen smelter. Hell væsken i bollen med nøtter og bland godt. Så fordeler du blandingen tynt over to stekeplater med bakepapir. Ha de friske blåbærene på toppen.
Stek i 2 etasjer på varmluftsovn i 140 g C i 35 minutter. Det er viktig å røre litt underveis i stekingen. (Dette må bare voksne gjøre!) Stek til müslien er sprø og gylden. La den stå og kjøles på brettene. Så blander du i aprikos, sjokolade og kokosmasse.
Vips, så har du en deilig blåbærmüsli. Ha den i en lufttett beholder. Der holder den seg fint i opptil en måned.
Hilsen Belli