Bellis blåbærsuppe (4 porsjoner)
Blåbærsuppe er en god, gammel skatt! Først er det ut på blåbærtur, og så er det hjem og lage suppe.
Dette trenger du til suppen:
300 g blåbær
6 dl vann
1/2 sitron
1/2 vaniljestang eller en knivsodd vanilje (ikke bruk vaniljesukker)
3–4 ss sukker
2 toppede ts potetmel rørt ut i litt vann
Dette trenger du av utstyr:
1 vekt
1 desilitermål
1 spiseskje
1 teskje
1 gryte
1 visp
Slik gjør du det:
Ha blåbær, vann, sukker, saften av en halv sitron, frøene og selve vaniljestangen i en gryte. Kok opp. Sett på et lokk og la det koke på helt svak varme i 15–20 minutter. Rør ut potetmelet med litt vann. Trekk gryten av kokeplaten. Hell det oppløste potetmelet forsiktig oppi i en jevn stråle mens du rører godt med en visp.
Suppen kan spises enten varm eller kald. Du kan godt pynte litt med skje med pisket krem eller creme fraiche om du vil.
Hilsen Belli