Kald grøt med godt på toppen
En god og næringsrik grøt er aldri feil, og grøten gir en god metthetsfølelse som varer lenge. I Norge er vi veldig glade i havregryn, men prøv gjerne andre sorter også, som byggrøt, hirsegrøt eller bokhvetegrøt. Den største forskjellen er at disse tar litt lengre tid til bløtlegging eller koking, men det kan være verdt tiden om du finner en favoritt blant de nye smakene.
Så begynn gjerne med det aller enkleste; havregrøten. Lager man en kald variant som settes i kjøleskapet dagen før, blir det enkelt. Grøten blir god og frisk med eplejus, og trenger ikke ekstra sukker. Hvis du ikke får satt den i kjøleskapet dagen før, så koker du den på vanlig vis samme morgen. Toppingen kan ordnes på så mange måter, alt etter hva man har og føler for. Dette blir garantert en vinner for grøtelskende barn!
Bellis kjøleskapgrøt
1 dl havregryn
2 dl eplejus
2-3 ss yoghurt naturell
Topping:
På toppen kan du strø friske bær, eple, pære, banan eller andre frukttyper i små biter, tørket frukt, nøtter, solsikkekjerner, kanel eller honning.